Sunday, March 28, 2010

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΛΕΙΒΑΔΑΚΙΑ


Οικοπεδοφάγοι καταστρέφουν έλατα στην ορεινή Ναυπακτία!
(Απο την Εφημεριδα "Αιχμη" )


- Το Δασαρχείο δεν κατόρθωσε να τους συλλάβει παρά την άμεση παρέμβαση Μπουλέ
Μια προσπάθεια παράνομης οικιστικής επέκτασης φαίνεται ότι αναπτύσσεται και στην ορεινή Ναυπακτία, όπως έχει συμβεί και σε άλλες «καλές» περιοχές της χώρας.
Και όταν λέμε καλές, εννοούμε τις περιοχές που προσελκύουν το τουριστικό ενδιαφέρον και έχουν καταφέρει να αναπτυχθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι εποφθαλμιούν και την ορεινή Ναυπακτία και έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν το έδαφος.
Πρόσφατα έγινε μια καταγγελία από δημότη της Πυλήνης προς το δήμαρχο, ότι στην περιοχή Λιβαδάκι και μέσα σε πυκνό δάσος υπήρχαν 4 άτομα που είχαν κόψει τουλάχιστον 100 έλατα, στα οποία μάλιστα μετά έβαλαν και φωτιά. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε θλίψη στο συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος μάλιστα αντικρίζοντας το θέαμα είπε χαρακτηριστικά: «Όταν είδα αυτά τα έλατα πεσμένα κάτω, ήταν σαν να έβλεπα νεκρά τα παιδιά μου». Ο δήμαρχος ειδοποίησε αμέσως το δασαρχείο, προκειμένου να σπεύσει στο σημείο και να πιάσει επ’ αυτοφώρω τους «δολοφόνους» του ανεκτίμητου αυτού ελατοδάσους, όμως οι δράστες, προφανώς αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των υπαλλήλων, κατάφεραν να εξαφανιστούν.
Ήδη στην περιοχή έχουν δημιουργηθεί κάποιες κατοικίες, που άνοιξαν την όρεξη και άλλων που δεν διαθέτουν ιδιοκτησίες και σκέφτηκαν τον πιο οικονομικό τρόπο για να αποκτήσουν, καταπατώντας δηλαδή δασική έκταση. Το μυαλό κανενός δεν πάει στην παράνομη υλοτομία για λόγους εκμετάλλευσης του ξύλου ελάτης, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έβαλαν φωτιά στα δέντρα προκειμένου να τα εξαφανίσουν.
«Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και από ότι φαίνεται γίνεται σε ένα σημείο που αρχίζουν να διαμορφώνονται οικιστικές πιέσεις. Αυτό πρέπει να το δουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να βρίσκονται σε ετοιμότητα, γιατί και στην ορεινή Ναυπακτία αρχίζει να γίνεται αυτό που συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μπουλές.
Αυτή η ιστορία οδηγεί αυθόρμητα στο συμπέρασμα ότι αυτή η ενέργεια δεν είναι η πρώτη. Πιθανά κάποιοι έχουν στοχοποιήσει και άλλα σημεία, όπου στο μέλλον θα ξεφυτρώσουν βίλες...
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

No comments:

Post a Comment

We greatly appreciate your input and feedback